Aktuale Më shumë

Parapërgaditjet për vjeljen e ullirit dhe kujdesi për te

Prej tvteuta18:59, 16 Shtator 2022

Vjelja e ullirit nis zakonisht në fund të muajit shtator dhe në fillim të muajit tetor kjo ne varesi te kultivareve. Por specialistët japin këshillat e tyre për fermerët sepse dhe ulliri ka “tekat”, ose siç quhet ndryshe në gjuhën shkencore kriteret teknike për t’u vjelë.

Specialistet e bujqesise thonë se  janë  disa kriteret që duhet të përcakojnë kohën e vjeljes së ullinjve.

Jakup Jakupi , Msc . Inxhinier për mbrojtjen e bimëve, do na tregoj më tepër rreth procedurës së kujdesit dhe vjeljes së ullirit.

Ndërsa Adnan Kollari sipërmarrës , ku Familja Kollari ka një traditë mbi 500 vjeçare në përpunimin e vajit të ullirit. Posedojn mbi 1.500 rrënjë ullinj, do na tregoj me teper per platacionin e tyre ne fshatin Pistull .

default

Të gjitha këto mund ti mësoni në  emisionin “Kronika e Ulqinit” sonte në ora 20:30

  • 1

    Radio