Sociale Më shumë

Pakicat do të kërkojnë ndryshimin e ligjit zgjedhor

Prej tvteuta15:31, 29 Tetor 2016

Partitë e pakicave në platformën e përbashkët me të cilën do të dalin para palëve të tjera për formimin e qeverisë, si primare do të kenë vazhdimin e rrugës drejt integrimeve euroatlantike,  por për shqiptarët dhe kroatët me rëndësi do të jetë edhe ndryshimi i ligjit zgjedhor.

Për këtë siç duket nuk do të kanë përkrahje të zellshme të Partisë Boshnjake , e cila nuk është e interesuar për ndryshimin e tij. Gjithsesi, sipas Pobjedës, partitë shqiptare do të insistojnë që nëpërmes aksionit afirmativ të sigurojnë hyrje më të lehtë në Kuvend, edhe pse as nga opozita nuk pritet ndonjë përkrahje e madhe.

  • 1

    Radio