Aktuale Më shumë

Paga mesatare në Mal të Zi, 714 euro

Prej tvteuta17:27, 31 Gusht 2022

Paga mesatare pa taksa dhe kontribute në muajin korrik në Mal të Zi, sipas të dhënave të Monstat, ishte 714 euro, që është 0.8 për qind më shumë se në qershor.

Krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar, paga mesatare neto në korrik është rritur me 34.7 për qind. “Nëse merret parasysh se çmimet e konsumit në korrik u rritën me 1,5 për qind në krahasim me qershorin, rezulton se paga reale për të njëjtën periudhë ka pësuar rënie prej 0,7 për qind”, thuhet në njoftim.

Sipas sektorëve të aktivitetit, të ardhurat mesatare neto në korrik janë rritur në krahasim me qershorin në sektorët e shëndetësisë dhe mbrojtjes sociale me 8 për qind, akomodimit dhe shërbimeve ushqimore me 2,8 për qind, arsimit me 2,6 për qind, aktiviteteve të tjera të shërbimeve me 2,2 për qind, industrisë përpunuese. 1,6 për qind, si dhe aktivitetet financiare dhe të sigurimit 1,6 për qind.

Rënie e fitimit mesatar neto në korrik krahasuar me qershorin është shënuar në sektorët e minierave dhe guroreve me 6,1 për qind, bujqësisë, pylltarisë dhe peshkimit me 4,2 për qind, si dhe biznesi i pasurive të paluajtshme me 3,2 për qind.

  • 1

    Radio