SliderMN Više

OIK Ulcinj – rok za predaju lista do 1. marta u ponoć

Prej tvteuta15:55 24 Februar 2022

Predsjednik Opštinske izborne komisije Ulcinj Vladimir Filipović u izjavi za Televiziju Teuta kazao je da stalni sastav komisije već nekoliko dana aktivno zasijeda, te je određen i broj potrebnih potpisa koje liste trebaju da sakupe. Naime, Filipović je kazao da komisija nije bila nespremna, ali da ih je cjelokupna situacija sa izmjenom datuma izbora ipak zatekla.

„Utvrđen je broj potpisa koji je potreban da izborne liste sakupe da bi predali liste i učestvovali na izborima 27. marta. Nismo nespremni počeli sa radom, samo nas je zatekla cijela situacija na centralnom nivou, i ta neizvjesnost oko izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi, gdje je bilo nagoviješteno da bi izborni ciklus mogao biti pomjeren“, kazao je Filipović.

Prema posljednjim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, na izborima u Ulcinju pravo glasa ima 20.412 birača, i prema Zakonu o izboru odbornika i poslanika o,8 % od ukupnog broja birača potrebno je za predaju lista.

Prvog marta u ponoć ističe rok za predaju lista, te Filipović smatra da je cijela situacija zatekla nespremne određene političke partije, ali se nada da će sve partije ispoštovati krajnji rok za predaju lista.

Sve informacije o toku izbornog ciklusa i informacijama za političke partije, mogu se pronaći na sajtu OIK Ulcinj.

Poslovnik o radu Opštinske izborne komisije Ulcinj

S. Vukčević

  • 1

    Radio