Sociale Më shumë

Numri i divorceve më i larti në 25 vite

Prej tvteuta14:51, 22 Shkurt 2016

Numri i divorceve në Mal të Zi është rritur dukshëm këto 25 vitet e fundit, duke kulminuar në vitin 2014, kur sipas Monstat janë regjistruar gjithsej 584 divorce.

Tendencat e divorcit janë çdo vit në rritje , prandaj pritet që edhe shifrat e regjistruara për vitin e kaluar të kalojnë mbi 600 divorce për një vit.

Sociologët dhe psikologët thonë se arsyet kryesore të divorceve janë ndryshimet e rolit të bashkshortëve në familje, emancipimi i femrave të cilat nuk pranojnë më të jenë të nënshtruara, komunikimi i dobët, si dhe dhuna fizike dhe psiqike në mes bashkshortëve.

  • 1

    Radio