Sociale Më shumë

Nuk do të ketë fluturime për pacientët

Prej tvteuta13:54, 28 Prill 2016

Ministria e Punëve të Brendshme nuk do të kryejnë më fluturimin HEMS, të cilat  iu referohen ndihmës emergjente mjekësore me helikopter.

Kjo, siç njoftoi Ministria e Punëve të Brendshme, do të thotë se nuk mund të transportoj personelin mjekësor, furnizime mjekësore (pajisjet, gjakun, organet, ilaçe), ose personat e sëmurë apo të lënduar dhe persona të tjerë të cilët janë të përfshirë drejtpërdrejt.

“MPB nxjerrë këtë vendim pas që nga Agjencioni për Aviacionin Civil është siguruara që sipas interpretimit të rregulloreve në fuqi dhe legjislacionit evropian në këtë fushë, Mali i Zi fluturimet HEMS mund ti sigurojë vetëm për persona fizik dhe juridik, por jopër organet shtetërore.

“Ministria e Punëve të Brendshme është e vetëdijshme për rëndësinë dhe pasojat e mundshme negative që një vendim i tillë mund të ketë për qytetarët e Malit të Zi dhe turistëve të cilët jetojnë në të, por thotë se është i detyruar të veprojë në përputhje me ligjet dhe aprovimin e Agjencisë për Aviacionin Civil,” shpjegojnë nga MPB.

  • 1

    Radio