SliderMN Više

Nove mjere: Ukinut niz mjera za ulazak u zemlju i objekte

Prej tvteuta14:45 10 Mart 2022

Zbog povoljnije epidemiološke situacije u Crnoj Gori, Institut za javno zdravlje i Vlada Crne Gore ublažile su mjere za ulazak u zemlju i određene javne ustanove i objekte.

– ukida se obaveza posjedovanja kovid potvrde za ulazak u Crnu Goru;
– u lokale, pozorišta, bioskope, igraonice, teretane nije potrebna kovid potvrda za ulazak
Mjere će važiti od sjutra 11. marta do 25. marta, saopštio je na konferenciji za novinare direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić. Prema njegovim riječima ukida se obaveza posjedovanja COVID potvrda za ulazak u Crnu Goru i to uz pridržavanje osnovnih epidemioloških mjera.

“COVID potvrda više nije potrebna ni za boravak u ustanovama kulture (pozorišta, bioskopi, muzeji, galerije i sl.); u ugostiteljskim objektima (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani i sl.), u objektima koji organizuju igre na sreću (kladionice, kazina, automat klubovi i sl.),u sportskim objektima i na otvorenom i u zatvorenom prostoru, u fitnes centrima i teretanama, u dječijim igraonicama i prisustvo i boravak na okupljanjima na zatvorenim javnim mjestima (javne priredbe, politički i privatni skupovi, proslave, žurke, svadbe, kao i druge manifestacije)”,rekao je Galić.

Povećava se broj posjetilaca javnim priredbama i ostalim manifestacijama na otvorenom, sa 50 na 100; dozvoljava se primanje saučešća i obavljanje sahrane, uz prisustvo najviše do 100 osoba; dozvoljava se organizacija zabavnih, sportskih i rekreativnih aktivnosti za djecu i odrasle na otvorenim javnim mjestima (luna park, ringišpil, grupni treninzi, klizališta i sl.) uz prisustvo najviše do 100 osoba.

  • 1

    Radio