Aktuale Më shumë

Njoftim publik i Institutit për Shëndetin Publik të Malit të Zi

Prej tvteuta15:45, 2 Dhjetor 2023

Gjatë muajit nëntor, në Institutin e Shëndetit Publik të Malit të Zi janë raportuar 22 raste me pertusis, sëmundje e njohur ndryshe edhe si “kolla e mirë”. Deri më tani, kollë e mirë është regjistruar në tre persona nën moshën një vjeç, në një person në grupmoshën 1-5 vjeç, në një person në grupmoshën 6-10 vjeç, në 15 persona në grupmoshën 11 vjeç. -15 vjeç, në një person në grupmoshën 16-20 vjeç dhe në një person mbi 60 vjeç.

Të tre pacientët e grupmoshës nën një vjeç janë trajtuar në spital dhe sipas informacioneve të disponueshme janë liruar për trajtim në shtëpi. Deri më tani janë regjistruar 11 pacientë në Podgoricë, katër në Danilovgrad, dy në Budva dhe nga një në Pljevlja, Nikshiq, Kotorr, Tivat dhe Herceg Novi.

Një numër i shtuar i rasteve të kollës së mirë u regjistrua në Kroaci, Serbi dhe Bosnjë e Hercegovinë, si dhe një vdekje në një foshnjë 2.5 muajshe.

  • 1

    Radio