Politikë Më shumë

NIMANBEGU:200 MIJE EURO PER KALA, 100 MIJE PER KOHEN JAVORE

Prej tvteuta23:37, 27 Dhjetor 2014

Sonte (27.12.2014) pas  shume oreve te punes, rreth ores 23.00 Kuvendi i Malit te Zi votoi Buxhetin per vitin 2015. Ne kuader te buxhetit shteteror eshte votuar edhe Amandamenti i  deputetit te Forces Genci Nimanbegut me te cilin parashihet qe te ndahen mjetet prej 200.000 eurosh per rekonstruktimin dhe kalldramimin ne Kala. Nenshkrues te amandamentit  ishin edhe deputetet Nik Gjeloshaj dhe Andrija Popoviq.  Poashtu me amandamente te pakicave eshte propozuar qe te rritet buxheti vjetor i Keshillave Kombetare per 150.000 euro, por ky amandament nuk eshte perkrahur.

Moment i ri ne Kuvendin e Malit te Zi ishte edhe Perfundimi i Kuvendit te Malit te Zi per financimin e gazetes  “Koha  Javore” te cilin e ka arsyetuar  deputeti Nimanbegu si kryetar i grupit punues, ku per  vitin 2015 per Kohen Javore nga buxheti shteterore  do te ndahen 100.000 euro nga mjetet e parapara per kuvend. Deputetet per kete pike nuk votuan pasiqe  eshte vendosur ne buxhet si Perfundim konsenzual i Kuvendit.

Sonte poashtu eshte votuar edhe Propozim Vendimi  mbi publikimin dhe finansimin e gazetes javore ne gjuhen shqipe „Koha Javore“   sipas te ciles me gjate kjo gazete  do te publikohet ne kuader te Keshillit Kombetare te Shqiptareve ne Mal te Zi.

 

  • 1

    Radio