Politikë Më shumë

Nimanbegu: Proceset gjyqësore në shqip(VIDEO)

Prej tvteuta20:57, 20 Shkurt 2015

 

Deputeti I Forcës së re demokratike Genci Nimanbegu gjatë shqyrtimit të Ligjit mbi gjykatat në Kuvendin e Malit të Zi, ka kërkuar nga zavendëskryeministri dhe  ministri I drejtësisë Dushko Markoviq që në gjyqet themelore në qytetet ku dominon popullata në gjuhën shqipe,  proceset gjyqësore të zhvillohen në gjuhën shqipe  sidomos kur kemi rastin që të gjitha palët janë shqiptare,kurse procesi zhvillohet në gjuhën malazeze. Kjo nuk ka nevojë të ndodhë por duhet të mundesohet përdorimi I gjuhës shqipe edhe në organet  gjyqësore, ka  theksuar  Nimanbegu.

  • 1

    Radio