Aktuale Më shumë

Nikolliq: Ju jeni diktatorë të vegjël; Çarapiq: Nuk kam frikë nga kërcënimet

Prej tvteuta14:03, 8 Maj 2024

Në rendin e ditës të Parlamentit të Malit të Zi ka disa pika, por diskutimi u hap për çështjen e Rezolutës për Srebrenicën dhe grevën e urisë së Millivoje Katniq. Pas një diskutimi të gjallë mes deputetit të Lëvizjes Evropa Tani Vasilije Çarapiq dhe Andrija Nikolliq të PDS-së, u dha një pushim. Departamenti i Shtetit mohoi sot se Shtetet e Bashkuara ishin duke ndërmjetësuar në paraqitjen e dy amendamenteve nga Qeveria e Malit të Zi në tekstin e rezolutës për Srebrenicën, prandaj PDS-ja akuzoi Lëvizjen Evropa Tani për të thënë të pavërteta mbi këtë temë.

Deputeti i Lëvizjes Evropa Tani Vasilije Çarapiq tha në Kuvend se PDS-ja qëndron pas të gjitha keqbërjeve që kanë bërë zyrtarët e tyre. Ai ka deklaruar se nuk ka frikë nga kërcënimet.

“Ju nuk keni hequr dorë nga askush, qëndroni pas të gjitha keqbërjeve që partia juaj u ka bërë këtyre qytetarëve. Këto keqbërje i referohen si vjedhjes, ashtu edhe represionit policor ndaj qytetarëve dhe mediave. Nuk keni të drejtë të na kaloni asnjë çështje – ne nuk gënjejmë”, tha Çarapiq në Kuvend.

Ai tha se PDS-ja e ndau popullin për 30 vjet, sepse nuk kishte një program për t’u ofruar qytetarëve.

“Tani ju kemi mundur me të drejtë. Qytetarët e shohin se Mali i Zi nuk ka shkuar gjëkundi”, tha Çarapiq dhe tha se Lëvizja Evropa Tani qëndron mbi çështjet që i ndajnë qytetarët. Ai tha gjithashtu se zyrtarët e PDS-së kanë qenë barra më e madhe për shtetin në 30 vitet e fundit.

Deputeti i PDS-së, Andrija Nikolliq, iu përgjigj Çarapiqit që t’i kushtojë vëmendje se si u drejtohet deputetëve të PDS-së.

“Do të bëni llogari serioze, që të mos flasim ndryshe”, ka thënë Nikolliq, për të cilën ka reaguar nënkryetarja e Kuvendit Zdenka Popoviq, e cila ka thënë se dikush mund ta marrë atë deklaratë si kërcënim.

“Zoti Çarapiq, thuajini qytetarëve pse i keni gënjyer? A duhet t’ju kujtoj shuplakat publike që keni marrë edhe para kësaj nga Departamenti i Shtetit”, tha Nikolliq dhe shtoi se Lëvizja Evropa Tani hesht për “shuplakat e Beogradit”.

“Ju erdhët shumë shpejt në këtë Kuvend, po ta dinit që nuk do të thoshit publikisht të pavërtetat. Ju nuk mendoni të jepni dorëheqjen… Ju jeni diktatorë të vegjël që nuk doni të zbatohen ligjet dhe doni të heshtni opozitën, por nuk do ta bëni këtë”, tha Nikolliq.

Çarapiq u përgjigj se ai kurrë nuk do të tërhiqej nga kërcënimet.

“Kur flasim për gënjeshtra – kush i ka gënjyer qytetarët? Ne nuk i kemi mashtruar qytetarët, të gjithë kanë pasur depërtim në amendamentet tona dhe kjo është pjesë e negociatave diplomatike dhe kjo është praktikë standarde, dhe ju po përpiqeni të bëni një spin nga kjo dhe të na quani gënjeshtarë – turp të keni”, tha Çarapiq.

PDS i tha Çarapiqit që “të shikojë se si sillet”.

 

  • 1

    Radio