Sociale Më shumë

Nga Shqipëria vjen të kërkoj pronën e cila i takon

Prej tvteuta19:59, 23 Shtator 2016

Kadrije Guçi është ulqinakja e cila shpërngulet në Shqipëri me familjen e saj për shkak të gjendjes së trazuar në Jugosllavi. Në Ulqin kanë pronat e veta që nuk kanë pasur mundësi ti shfrytëzojnë për shkak të regjimit të asaj kohe. Kthehet në vendlindje për të kërkuar të drajtat të cilat i takojnë familjes së saj. Gjatë protestës e cila u organizua me rastin e kthimit të Valdanosit ajo kërkoj pronën e vet atë të Ularës së vjetër. Guçi kërkon nga shteti ti kthej atë se çka i takon familjarëve të saj të cilën e kanë uzurpuar pa lejen e tyre dhe pa konpenzime.

  • 1

    Radio