Aktuale Më shumë

Nga Buxheti Kapital janë shpenzuar 25 milionë euro

Prej tvteuta12:51, 29 Maj 2024

Në tremujorin e parë të vitit janë shpenzuar 25 milionë euro nga Buxheti Kapital, njoftoi Ministria e Financave në Komisionin Parlamentar për Ekonomi dhe Financa. Kjo, siç thonë ata, është dy herë më shumë se në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

“Në tremujorin e parë të vitit aktual janë realizuar dhe shpenzuar 25 milionë nga buxheti kapital, që është mbi 10% e realizimit total të buxhetit kapital”, tha Jellena Jovetiq, drejtoreshë e Drejtorisë për Menaxhimin e Investimeve Publike dhe Politikat e Prokurimit Publik.

Ajo deklaroi se në të njëjtën kohë realizimi i buxhetit kapital nga fondet e kredisë është rreth 4.2 milionë euro, ndërsa 2 milionë nga realizimi ka qenë nga donacioni, pra nga fondet e shpenzuara të HIP.

“Ajo që është e rëndësishme është se dinamika e ekzekutimit të buxhetit kapital në tremujorin e parë është dukshëm më e mirë se ajo e vitit të kaluar, për shkak të aktiviteteve intensive të administratave që zbatojnë projektin kapital, në mënyrë që konsumi total të jetë 2.5 herë më shumë se një vit më parë”, tha Jovetiq në Komisionin Parlamentar për Ekonomi dhe Financa.

  • 1

    Radio