Sociale Më shumë

Nesër ndryshon ora,do të flemë një orë më shumë

Prej tvteuta10:38, 29 Tetor 2016

Për të gjitha ata që nesër duan të flene një orë më shumë, kjo është mundësia më e mirë. Të dielën e 30 tetorit akrepat e orës do të shtyhen një orë mbrapa.Ky ndryshim do të ndodhë nësër, nga ora 3 akrepat  e ores do te shkojnë tek 2-shi.Ndryshimi i orës bëhet dy herë në vit në javën e fundit të tetorit dhe në të dielën e fundit të marsit me qëllim shfrytëzimin sa më mirë të energjisë diellore.Ndryshimi i orës më parë në Europë ka qenë jo i njëtrajtshëm, por ajo filloi të përgjithësohej nga viti 1974, pas krizës së parë të naftës kur disa vende vendosën të çojnë përpara orën në mënyrë që të shfrytëzonin më shumë dritën e diellit dhe të konsumonin më pak  energji  elektrike.

  • 1

    Radio