Aktuale Më shumë

“Nëse paga mesatare nuk është 1000 euro deri në fund të vitit, do të jap dorëheqje”

Prej tvteuta13:43, 10 Shkurt 2024

Kryeministri Millojko Spajiq tha se qeveria e 44-të ka ruajtur reputacionin, sistemin financiar dhe ekonominë e Malit të Zi. Spajiq tha se të gjitha premtimet do të realizohen deri në fund, dhe nëse deri në fund të vitit paga mesatare nuk është 1000, e minimumi 700 euro, ai do të japë dorëheqje. Ai prezanton rezultatet e Qeverisë së 44-të për 100 ditët e para.

“Shumë e vunë në dyshim sigurinë e formimit të qeverisë së 44-të, disa e bënë të mundur dhe të pamundur që të mos ndodhte, por më 31 tetor arritëm të formojmë një qeveri që ka mbështetjen më të madhe ndonjëherë. Ne formuam një qeveri që nuk ishte u dha një shans, por që u dha të gjithëve një shans”, tha Spajiq.

Ai theksoi se qeveria ka ofruar siguri institucionale.

“Ne kemi ruajtur reputacionin, sistemin financiar dhe ekonominë e Malit të Zi. Sa i përket rrezikut nga Manival, Mali i Zi është një vend mesatar i BE-së,” tha ai.

Spajiq theksoi se kanë ndarë një shifër rekord nga buxheti për kulturë dhe media, e cila vlen edhe për sportin.

Ai theksoi se nuk ka shtet juridik, evropian dhe civil pa shtet të së drejtës.

“Prandaj, stabiliteti politik është pasuria jonë më e madhe dhe garanci që do të arrihet funksionaliteti i plotë i të gjitha degëve të pushtetit, veçanërisht i gjyqësorit”, tha ai.

Ai tha se pret që të bëhet më shumë në shërbim të interesave të qytetarëve të Malit të Zi.

Gjithçka që u premtua do të realizohet deri në fund”, theksoi kryeministri.

 

  • 1

    Radio