Politikë Më shumë

NENSHKRUHET PROTOKOLLI PER HYRJE NE NATO

Prej tvteuta18:04, 19 Maj 2016

Shefat e diplomacies se 28 shteteve anetare te NATO-s, kane nenshkruar sot ne Bruksel Protokollin mbi hyrjen e Malit te Zi ne kete aleance. Sekretari I pergjithshem I NATO-s Jens Stoltenberg  ka theksuar se nenshkrimi I Protokollit ehte nje hap shume I rendesishem, I cili vjen ne nje moment historic per Malin e Zi I cili me 21 maj do te festoje 10 vjetorin e Pavaresise.

Per keto dhjete vite,Mali I Zi ka bere shume, ka bere  reformimin e ligjeve, ndertimin e institucioneve dhe me punen e vete I ka kontribuar NATO-s dhe integruimeve evropiane, ka inkurajuar bashkepunimin rajonal dhe ka realizuar reformat strategjike. Mali I Zi prej sot do te jete e pranuar si anetare te cilen e ftojme ne takimet tona, kurse nga anetaret e NATO-s do te filloje procesi I ratifikimit,  deklaroi Stoltenberg.

  • 1

    Radio