Sociale Më shumë

Nenshkruhet marreveshtja me UNDP–ne

Prej tvteuta11:34, 26 Prill 2016

Ministri per te drejtat e njeriut dhe te pakicave Suad Numanoviq dhe perfaqesuesja e UNDP-se, kordinatorja e Sistemit ne Mal te Zi Fiona Mekluni kane nenshkruar Marreveshjte mbi finansimin e perbashket te projektit “Perkrahja e antidiskriminimit te politikes mbi barazine gjinore”.

Zhvillimi politik dhe legjislativ viteve te fundit, ka krijuar ambient te pershtatshem per ceshtjet e barazise gjinore, ka theksuar ministri  Numanoviq.

Ai tha se per kete nuk duhet vetem vullnet politik,por edhe kapacitet njerezore dhe financiare si dhe percjellja konstante e aktiviteteve, procesi transformues i institucioneve dhe thyerja e stereotipeve. Numanoviq vleresoi se edhe projekti I kaluar me UNDP-ne ishte mjaft I suksesshem dhe tregoi arritje te dukshme.

Perfaqesuesja e UNDP-se Fiona Mekluni ka theksuar rendesine e partneritetit te deritashem me Qeverine e Malit te Zi ne fushen e perforcimit te gruas ne politik, ku jane arritur rezultate te mira, duke ju falenderuar kvotave ne ligjin zgjedhor.

  • 1

    Radio