Sociale Më shumë

Në shtator do të filloj punë Medresa e vajzave

Prej tvteuta14:49, 14 Janar 2016

Sipas të gjitha gjasave dhe zhvillimit të  ritmit të punës në ndërtimin e objektit të Medresesë së vajzave në Fushë të Ulqinit në shtator do të filloj mësimi i gjeneratës së pare të nxënëseve në këtë institucion edukativo-arsimor të mesëm fetarshprehet për televizionin Teuta Kryeimami i Ulqinit Ali ef. Bardhi, duke shtuar se me ndërtimin e këtij institucioni featar-arsimor të shkollimit të mesëm do të jetësohet tradita në këtë qytet dhe njëkohësisht do të harmonizohet jeta me nevojat e së ardhmes.

 Janë bërë të gjitha përgatitjet e duhura për vendosjen e gurë themelit të xhamisë në afërsi të medresesë së vajzave ,kështu që tërë kjo hapësirë, së bashku me përmbajtjet tjera, praktikisht do të bëhet qendër islame, shprehet kryeimami i Ulqinit Ali ef. Bardhi.

Punuimet në këtë object kanë filluar në korrik të vitit 2016,ndërsa vlera e punimeve është 1.2 milion që do ti financojë “Shoqata e miqve të kulturës dhe arsimit” nga Stambolli. Kompleksi në Fushën e Ulqinit nuk do të jetë vetëm një shkollë apo xhami,por do të ketë ndër tjera një sale konferencash,bibliotekë,klasa mësimi,kabinete ,dhoma gjumi,kuzhinën,parkingun

  • 1

    Radio