Aktuale Më shumë

“Ne kemi një përgjegjësi ndaj stabilitetit rajonal dhe integrimit në BE”

Prej tvteuta14:43, 26 Nëntor 2023

Në një moment vendimtar kur Mali i Zi, si një vend në rritje, qëndron në pragun e ndryshimeve kyçe, veçanërisht në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, përgjegjësia e tij ndaj stabilitetit rajonal dhe integrimit evropian po bëhet më e theksuar, u njoftua pas takimit të nënkryetarit të Qeverisë së Malit të Zi, Aleksa Beçiq, me ambasadorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zeqir Ramçilloviq.

Sipas njoftimit për media, ky takim paraqet një hap të rëndësishëm drejt thellimit të marrëdhënieve dypalëshe dhe forcimit të bashkëpunimit rajonal.

“Gjatë këtij takimi, Beçiq shprehu besimin e tij të vendosur në rëndësinë e konsolidimit të institucioneve demokratike dhe sundimit të ligjit si themel për përparimin dhe prosperitetin e vendit tonë. Duke theksuar rëndësinë e transparencës në punën e organeve shtetërore, Beçiq theksoi se vetëm një institucion gjyqësor i fuqishëm dhe i pavarur është garantues i mbrojtjes së të drejtave dhe lirive të njeriut. Ambasadori Ramçilloviq, nga ana tjetër, vlerësoi përpjekjet e Malit të Zi në rrugën evropiane, duke theksuar rëndësinë e punës së përbashkët dhe mbështetjes në rrugën drejt integrimit evropian. Ai vlerësoi Malin e Zi për sukseset e fundit në fushën e zhbllokimit të gjyqësorit dhe përmirësimit të gjithëpërfshirjes dhe transparencës së proceseve të rëndësishme sociale dhe statistikore siç është regjistrimi i popullsisë, i cili dërgon mesazhe dhe sinjale shumë pozitive në fillim të mandatit të qeverisë së re.” thuhet në deklaratë.

Duke kujtuar kohën kur të dy ishin deputetë, ambasadori vuri në dukje se Maqedonia e Veriut gjithmonë e ka marrë si model Kuvendin e Malit të Zi, veçanërisht duke vlerësuar hapat e rëndësishëm që ka bërë drejt rritjes së transparencës në punën e tij, gjatë udhëheqjes së Beçiqit.

Siç përfundojnë ata, ky takim nuk është vetëm një pasqyrim i miqësisë shumëvjeçare mes dy vendeve tona, por edhe një simbol i angazhimit tonë të përbashkët për ndërtimin e një të ardhmeje më të fortë, më transparente dhe më të drejtë për të gjithë qytetarët tanë.

  • 1

    Radio