Aktuale Më shumë

Ndërtesa e gjykatës është rikonstruktuar dhe është dorëzuar në shfrytëzim

Prej tvteuta13:26, 28 Maj 2024

Ndërtesa e rikonstruktuar dhe e përshtatur ku ndodhet Gjykata Supreme, e Apelit dhe e Lartë në Podgoricë është dorëzuar zyrtarisht sot në përdorim. Punimet kushtojnë rreth 3.5 milionë euro dhe fondet janë siguruar me mbështetjen financiare të Bashkimit Evropian.

Rindërtimi ishte pjesë e projektit “Përmirësimi i efikasitetit të gjyqësorit”, i cili rindërtoi dhe përshtati ndërtesat e gjykatave themelore në Podgoricë, Nikshiq, Kotorr dhe Berane, si dhe ndërtesat e Gjykatës Themelore dhe të Lartë në Bijello Pole.

Siç thuhet në njoftim, investitor ka qenë Administrata për Projekte Kapitale, vlera e punimeve ka qenë rreth 3.5 milionë euro, ndërsa mjetet janë siguruar me mbështetjen financiare të Bashkimit Evropian.

Duke falënderuar ambasadoren e Bashkimit Evropian në Mal të Zi, Oana Kristina Popa, për donacionin dhe mbështetjen në projekt, ushtruesja e detyrës së kryetares së Gjykatës Supreme, Vesna Vuçkoviq, theksoi se Gjykata Supreme, në bashkëpunim me Ministrinë e Drejtësisë së Mali i Zi dhe Administrata për Projekte Kapitale, demonstroi aftësinë e tij profesionale për të aplikuar dhe përdorur fondet nga fondet IPA, me qëllim përmirësimin e infrastrukturës ekzistuese.

Ambasadorja e BE-së në Mal të Zi, Oana Kristina Popa, theksoi se ndërtesa e rikonstruktuar dhe e përshtatur që po hapin sot do të sigurojë kushte më të mira pune për stafin që punon në të tri gjykatat dhe, më e rëndësishmja, do të përmirësojë cilësinë dhe aksesin në drejtësi për të gjithë qytetarët.

Në njoftimin për media, ata shtojnë se kushtet e punës në gjykatat në territorin e qyteteve të tjera të përmendura janë përmirësuar përmes rehabilitimit të fasadës, çatisë, bravandreqës dhe ndërtimit të një sistemi sportel në zyra.

  • 1

    Radio