Aktuale Më shumë

Ndërkombëtarët të shqetësuar për bllokimin e institucioneve gjygjësore

Prej tvteuta17:26, 9 Shtator 2022

Delegacioni i Bashkimit Evropian së bashku me misionet diplomatike të shteteve anëtare të BE-së në Mal të Zi , ftuan të gjithë aktorët politikë në Mal të Zi që të angazhohen në një dialog të gjerë dhe konstruktiv për të arritur një konsensus dhe për të punuar së bashku në miratimin dhe zbatimin e reformave në lidhje me BE-së.

“Ky është çelësi i progresit në procesin e anëtarësimit, që është angazhim strategjik i shumicës dërrmuese të qytetarëve malazezë”, thuhet në deklaratën e Delegacionit të Bashkimit Evropian dhe të misioneve diplomatike të vendeve anëtare të BE-së në shtetet e Malit të Zi.

Ata shprehen se janë të shqetësuar për funksionalitetin e institucioneve dhe veçanërisht theksojnë nevojën urgjente të emërimit të gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetuese, anëtarëve të Këshillit Gjyqësor dhe Prokurorit të Lartë të Shtetit, për të siguruar funksionimin e duhur dhe efikas të institucioneve të Mali i Zi.

“E përgëzojmë Malin e Zi për respektimin e plotë të Politikës së Përbashkët të Jashtme dhe të Sigurisë të BE-së dhe presim angazhim të vazhdueshëm të Malit të Zi për qëllimin strategjik të integrimit evropian”, përfundon deklarata e Delegacionit të Bashkimit Evropian dhe misioneve diplomatike të vendeve anëtare të BE-së.

  • 1

    Radio