Rajoni/Bota Më shumë

Ndalohet në Kosovë, hyrja në kufi e dy ministrave të rëndësishëm serbë

Prej tvteuta10:36, 25 Prill 2016

Ministria e Punëve të Jashtme të Kosovës nuk ka dhënë lejen për hyrje të ministrit të Mbrojtjes së Serbisë, Zoran Djordjeviq dhe atij të Brendshëm, Nebojsha Stefanoviq, për fushatën parazgjedhore. Ndërkohë që Sërbia ka votuar për zgjedhjet e parakohshme parlamentare. Ministri i Jashtëm i Kosoves, Petrit Selimi ka nënshkruar edhe një ndalesë për përgjithshme për hyrje të ministrave të Mbrojtjes dhe të Policisë së Serbisë për shkak të fshehjes së krimeve të luftës. Petrit Selimi ka cituar raportet e Këshillit të Evropës, Komisionit Evropian, Helsinki Ëatch, dhe organizatave të tjera që kanë dokumentuar sabotimin që ka bërë Serbia në proceset gjyqësore për krime të luftës ndaj shqiptarëve. Kjo është hera e parë që Qeveria e Kosovës ndalon hyrjen e  ministrave te Kosoves.

  • 1

    Radio