Slider Më shumë

NASA anulon lëshimin e raketës për shkak të problemeve teknike

Prej tvteuta17:24, 29 Gusht 2022

NASA ka njoftuar se është anuluar lëshimi raketës për sot për shkak të problemeve teknike.

Sipas njoftimit bëhet fjalë për një rrjedhje të motorit.

Një problem i tillë sipas Nasas nuk mund të korrigjohej, shkruan BBC-ja të hënën.

Drejtori i lëshimit, Charlie Blackwell-Thompson, anuloi nisjen e planifikuar të Artemis I si rezultat i një problemi të rrjedhjes së motorit, thotë NASA.

Raketa Space Launch System (SLS) thuhet se është në një “konfigurim të qëndrueshëm” dhe inxhinierët tani do të punojnë në mbledhjen e të dhënave për të parë se çfarë shkoi keq.

Raketa do të lëshohej pak kohë më parë, në orën 08:33 me orën e Floridas.

Mundësia tjetër e disponueshme për një lëshim është 2 shtatori, thotë Derrol Nail i NASA-s, megjithëse ai shton se kjo varet nga rregullimi për problemin e rrjedhjes së motorit.

  • 1

    Radio