Aktuale Më shumë

Mos bëni fushatë politike për regjistrim në seanca

Prej tvteuta13:41, 4 Dhjetor 2023

Seancat e Kuvendit dhe Komisionit për Monitorimin e Zbatimit të Marrëveshjes për Kushtet për mbajtjen e Regjistrimit nuk duhet të përdoren për të zhvilluar asnjë fushatë politike për regjistrim. Kështu u bë e ditur në seancën e parë të Komisionit për monitorimin e zbatimit të Marrëveshjes për kushtet për mbajtjen e regjistrimit të popullsisë, ekonomive familjare dhe banesave, si dhe për monitorimin e zbatimit të procesit të regjistrimit në Kuvendin e Malit të Zi.

Në seancë u vendos gjithashtu që Komisioni për monitorimin e zbatimit të Marrëveshjes për kushtet e mbajtjes së regjistrimit të mbajë seanca të paktën dy herë në javë, dhe në punën e tij mund të marrin pjesë përfaqësues të këshillave kombëtare, komisioneve të regjistrimit, ekspertë dhe përfaqësues të Qeverisë, pa të drejtë vendimi.

“Ju ftojmë të përdorni këtë platformë dhe Bordin për të informuar të gjithë publikun për rrjedhën e regjistrimit, për të kontribuar që marrëveshja të respektohet dhe procesi të funksionojë në rendin më të mirë të mundshëm”, tha bashkëkryetari i Komisionit Nikolla Rakoçeviq nga Partia Demokratike e Socialistëve.

Deputeti demokrat Nikolla Rovaçanin tha se seancat e komisionit, si dhe plenumi gjatë regjistrimit të popullsisë, nuk duhet të përdoren për kryerjen e fushatave politike.

Ai propozoi që shërbimet e ekspertëve të kërkojnë të dhëna nga Monstat për zbatimin e regjistrimit para çdo seance dhe që një përfaqësues i Monstat të marrë pjesë në seancat e Bordit.

Regjistrimi i popullsisë, amvisërive dhe banesave në Mal të Zi, pas dy vonesave, ka nisur dje dhe duhet të zgjasë deri më 18 dhjetor.

  • 1

    Radio