Aktuale Më shumë

Monstat gati, regjistrimi fillon nesër

Prej tvteuta14:39, 29 Nëntor 2023

Regjistrimi i popullsisë, amvisërive dhe banesave në Mal të Zi do të fillojë nesër dhe janë siguruar të gjitha kushtet për realizimin e tij, tha drejtori i Drejtorisë së Statistikave (Monstat), Mirosllav Pejoviq, dhe ftoi qytetarët që të marrin pjesë në proces.

Pejoviq, në konferencën për media, tha se Monstat i ka kryer të gjitha aktivitetet për përgatitjen e regjistrimit në afatet e parapara.

“Regjistrimi i popullsisë, amvisërive dhe banesave do të fillojë nesër, kur regjistruesit tanë do të dalin në terren. Të gjitha kushtet për mirëmbajtjen e tij janë siguruar me mekanizma adekuat dhe ligjor të kontrollit”, tha Pejoviq.

Siç tha ai, regjistruesit dhe instruktorët sot po i vizitojnë qarqet regjistruese.

“Nuk ka asnjë arsye që të mos lejohet që Monstat të kryejë me sukses regjistrimin”, tha Pejoviq.

“Specifikimet janë përgatitur nga Monstat, ne e kemi përgatitur këtë specifikim me kapacitetet tona”, tha Pejoviq dhe shtoi se do ta dërgojë për inspektim në Komisionin Qeveritar, i cili do të formohet në ditët në vijim.

“Nuk do t’ia japim publikut, duhet formuar një komision që do të monitorojë ngritjen e plotë të softuerit”. “Ne kemi dëgjuar nga një subjekt politik se është e nevojshme ta kemi atë dhe nuk është kërkesë që softueri të përfundojë deri në fund të vitit”, tha Pejoviq.

Ai u bëri thirrje qytetarëve që të informohen për çështjet që kanë të bëjnë me regjistrimin përmes qendrës informative dhe fushatës publike të zhvilluar nga Monstat.

 

“Lista është shumë më tepër se ajo që mund të dëgjohet shpesh në publik, ajo përbëhet nga të gjitha pyetjet nga pyetësori, dhe jo vetëm nga ato që dominohen nga publiku këto ditë”, tha Pejoviq.

“Të dhënat e regjistrimit janë të rëndësishme për përcaktimin dhe zbatimin e politikave qeveritare, për kërkimin shkencor, shoqërinë civile dhe janë veçanërisht të rëndësishme për punën e mëtutjeshme të Monstatit”, tha Pejoviq.

Ai tha se ka dispozita ligjore që personat të cilët njihen si pjesëmarrës në regjistrim janë të obliguar të marrin pjesë në atë proces.

“Dispozitat penale ekzistojnë, nuk do t’i përsërisja, por do t’u bëja thirrje qytetarëve që të përdorin arsyen e shëndoshë dhe jo manipulime politike”, tha Pejoviq.

  • 1

    Radio