Sociale Më shumë

Miratohet ligji për dhurimin e organeve

Prej tvteuta10:16, 29 Qershor 2016

Kuvendi i Malit të Zi me 43 vota pro ka miratuar  ligjin e ri për dhurimin e organeve nga donatorët. Sipas këtij ligji secili shtetas i Malit të Zi është donator potencial i organeve, përveç në rastet kur ato vetë me shkrim e ndalojnë një gjë të tillë, ose kjo kundërshtohet nga familja.

Propozuesit e ligjit nga Partia Demokratike e Socialistëve arsyetuan se miratimi i këtij ligji është detyrë humane dhe poashtu mundëson që Mali i Zi të bëhet antare e Eurotransplantit .

  • 1

    Radio