Kulturë Më shumë

MIRA MEKSI , MYSAFIRJA E PARË

Prej tvteuta13:02, 30 Korrik 2015

Mbrëmë filloi takimi ndërkombëtar letrar “Kalimera poetike”, të cilën e organizon Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club”.Mysafirja e natës së parë ishte shkrimtarja,përkthyesja,publicistja dhe intelektualja e spikatur e nivelit evropian, Mira Meksi.

Ajo Ulqinin e quajti “zemra e Ilirisë”.

Moderatorja e mbrëmjes, Dr. Sazana Çapriqi,nëpërmjet dialogut, bëri që shkrimtarja Meksi të sjell para auditoriumit botën e saj krijuese, sidomos periudhën e Ilisë dhe mbretëreshën Teuta.

Sonte,në Kalimerën poetike,mysafir është shkrimtari kroat Luko Paletak.

  • 1

    Radio