Aktuale Më shumë

Ministri Shimun urdhëroi inspektimin e punës së institucioneve shëndetësore dhe drejtorëve: Sanksione për ata që nuk kanë punuar sipas ligjit ose kanë dëmtuar reputacionin e institucionit

Prej tvteuta15:05, 29 Janar 2024

Ministria e Shëndetësisë, me urdhër të ministrit Vojisllav Shimun, po kontrollon punën e institucioneve shëndetësore, përfshirë Qendrën Klinike dhe stafin e tyre menaxhues, mëson CdM.

Këtë informacion për CdM-në e ka konfirmuar edhe Ministria e Shëndetësisë, me një mesazh të qartë – kudo që ka dëmtim të reputacionit të institucionit, gabime në procedura apo shkelje të ligjit, Ministria do të përgjigjet në mënyrë adekuate.

Siç kanë thënë për CdM nga departamenti i Simunit, aktualisht është duke u zhvilluar një analizë e detajuar e biznesit të institucioneve shëndetësore, përfshirë punën e drejtorit.

“Vendimet për statusin e mëtutjeshëm të punonjësve do të merren në bazë të gjendjes faktike, në mënyrë rigoroze sipas kritereve profesionale. Nëse përcaktohet cilësia e shërbimeve, profesionalizmi dhe etika, menaxhimet e tilla do të mbështeten”, thonë nga Ministria e Shëndetësisë.

Nga ky departament thonë se për funksionim efikas, organizim të mirë të punës dhe qëndrueshmëri financiare të institucioneve shëndetësore, është shumë e rëndësishme që në pozita drejtuese të ketë ekspertë, të cilët posedojnë cilësi dhe njohuri dhe përmbushin standardet profesionale dhe morale.

“Për të përcaktuar performancën dhe cilësinë e mëparshme të punës, Ministria e Shëndetësisë formoi një komision të përbërë nga ekonomistë, mjekë dhe juristë të punësuar në Ministrinë e Shëndetësisë. Qëllimi i këtij komisioni është të kontrollojë punën profesionale të institucioneve shëndetësore në Mal të Zi. Komisioni ka kryer kontrollin e një sërë institucioneve, të mëdha dhe të vogla, në të gjitha qarqet e vendit. Procesi i përmendur përfshinte inspektimin dhe heqjen e dokumentacionit me qëllim vlerësimin e situatës aktuale dhe zbulimin e parregullsive të mundshme në punë. Në bazë të informacioneve të mbledhura do të përpilohen raporte që do t’i shërbejnë Ministrit të Shëndetësisë për veprime të mëtejshme”, tha Ministria e Shëndetësisë në përgjigje të pyetjeve të CdM.

Në pyetjen nëse Ministria ka informacione për keqpërdorime të pretenduara në Qendrën Klinike, si për shkatërrim dokumentacioni dhe falsifikimin e bilanceve, dikasteri thotë se nuk ka informacion të konfirmuar.

“Ministria e Shëndetësisë nuk ka asnjë informacion të konfirmuar për keqpërdorime të pretenduara si shkatërrim dokumentesh apo “falsifikim” bilancesh. Ju lutemi vini re se të gjitha aspektet e biznesit të institucioneve shëndetësore i nënshtrohen analizave të kujdesshme. Qëllimi i këtyre kontrolleve është kthimi i reputacionit dhe besimit në sistemin shëndetësor të Malit të Zi, si dhe sigurimi i shërbimeve shëndetësore efikase dhe cilësore për të gjithë qytetarët”, përfundojnë ata në një deklaratë për CdM në Ministrinë e Shëndetësisë.

  • 1

    Radio