Aktuale Më shumë

Ministri Bajrami premton kushte më të mira për studentët nga Mali i Zi

Prej tvteuta17:25, 18 Korrik 2016

Me ftesë të Këshillit Kombëtarë  të Shqiptarëve , për vizitë zyrtare në Mal të Zi, po qëndron Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë së Kosovës z. Arsim Bajrami. Fillimisht  ai është pritur nga kryetari  i Komunës së Ulqinit z.Nazif Cungu, kryetari i kuvendit Loro Nrekiqi, dhe  nënkryetarët me të cilit ka biseduar për çështje aktuale, siç është  ai i rregjistrimit të studentëve tanë në Universitetin e Prishtinës por, edhe për  problemet që përcjellin arsimin shqip në Mal të Zi.

Ishte konstatim i përgjithshëm që Kosova për dekada të tëra  ka dhënë një kontribut të jashtëzakonshëm në shkollimin e të rinjve shqiptarë nga Mali i Zi, për  çka  shqiptarët dhe strukturat e tyre udhëheqëse u janë shumë mirënjohëse.  Ministri Bajrami  tha se edhe këtë vit  akademik dyert e Universitetit të Prishtinës do të jenë të hapura për të rinjtë shqiptarë nga Mali i Zi. Përveç takimit me kryetarin e  komunës , ministri Bajrami, u takua edhe  me kryetarin e KKSH-së  Genci Nimanbegun dhe anëtarët e tjerë të këshillit, ministri Bajrami premtoi për të gjithë studentët shqiptar të Malit të Zi vende të mjaftueshme në Universitetin e Prishtinës, por gjithashtu do të ndajnë bursa në mënyrë që të rritet numri i të interesuarve.

Genci Nimanbegu, kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve është i kënaqur me bashkëpunimin me ministrin e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë të cilët premtuan se do të mundohen të eliminojnë zbrazëtirat që gjenden në arsimin shqip në Mal të Zi, gjithashtu është i lumtur që ministri premtoj donacione me tekste shkollore dhe lektyra.

  • 1

    Radio