Aktuale Më shumë

Milloviq: Spajiq të paraqesë propozimin për shkarkimin tim në Kuvend

Prej tvteuta14:37, 10 Qershor 2024

Ministri i Drejtësisë, Andrej Milloviq, kërkoi nga kryeministri Millojko Spajiq që të paraqesë propozimin për shkarkimin e tij nga posti ministror, ​​duke theksuar se të dy janë të obliguar që të qartësojnë gjithçka për veprimet e tyre para qytetarëve.

Milloviq tha se ligjet e IBAR-it janë miratuar njëzëri dhe kjo dërgon një mesazh të fortë. Ai theksoi se duhet t’u jepet mirënjohje të gjithëve në Qeveri dhe në Ministrinë e Drejtësisë.

“Mali i Zi nuk duhet t’i lërë ata ta harrojnë këtë,” tha Milloviq.

Ai tha se që kur ka marrë detyrën ka pësuar sulme të forta mediatike dhe politike.

“Është bërë për të rrëzuar pak nga pak ministrin e drejtësisë, u importua axhenda e përhapjes së gënjeshtrave, metodave të njohura të njollosjes së njerëzve dhe gjoja kriminalizimit për rrëzimin e ministrit të drejtësisë, për të bllokuar marrjen e një IBAR pozitiv. Fatkeqësisht apo për fat të mirë, nuk u kurseva as nga pjesa e Lëvizjes Evropa Tani (PES), së cilës i përkisja deri në shkurt. Përderisa kishte të bënte vetëm me mua apo pozitën time partiake, jam marrë me të, por së fundmi kolegët e mi në Ministri dhe indirekt punonjës të tjerë kanë filluar t’i ndjejnë pasojat. Pas përfundimit të seancës parlamentare të enjten, me një shumicë të ngushtë në Qeveri u vendos menjëherë dhe arbitrarisht që mua si ministër përkatës dhe bashkëpunëtorëve të mi të ndalohet të shpjegojmë ligjet për të cilat kemi punuar shumë në parlament. Edhe pse një ditë më parë pranuam vetëm një amendament që synonte korrigjimin teknik të tekstit. Unë mund ta kuptoj këtë lloj qëndrimi ndaj meje, sepse u detyrohet atyre që porositën axhendën që përshkrova, por pse ndaj kolegëve të mi, habitem, habitem. Bashkëpunëtorët e mi thirreshin çdo ditë për t’u shpjeguar atyre një çështje ligjore që ata nuk e dinin, në mënyrë që të paktën të thoshin diçka publikisht për të. Ishte e çuditshme të lejosh dhe të pranonim që dikush i përvetëson rezultatet e punës sonë dhe i lë pas dore pa mbulesë”, tha Milloviq.

Ministri, thotë ai, ka falënderuar të gjithë anëtarët e qeverisë që votuan kundër largimit të tij nga seanca e Kuvendit.

 

Ai tha se kryeministri Millojko Spajiq dhe shefi i tij i kabinetit, të cilët dinë pak më shumë se emrat e këtyre ligjeve, dhe se kur i lexojnë, largojnë në mënyrë të paligjshme Ministrin e Drejtësisë nga Parlamenti i Malit të Zi si një hyrje të qartë se çfarë ata kanë kohë që planifikojnë të bëjnë – për të marrë çelësin e ministrit, i cili tund kokën dhe do të mburret pa falje, por jo për punën e tij.

“Kam qenë pa reagim deri më tani vetëm sepse kam mbajtur interesin e shtetit dhe qytetarëve, për të cilët punoj dhe u shërbej institucionalisht, para dinjitetit dhe krenarisë sime personale. Prandaj kam heshtur për jostatutoret dhe keqdashësit, dëbimi nga Levizja Evropa Tani, dhe atë në momentin kur unë isha në aeroplan për në Bruksel, ku bëra gjithçka për të marrë një IBAR pozitiv në momentin, si anëtar me të drejta të plota, me guxim nga ai që u mblodh, moralisht dhe etikisht nuk ka asgjë”, theksoi ministri.

Pas seancës ku u përjashtua, tha ai, kryetari i Levizjes Evropa Tani e ka kontaktuar sikur asgjë të mos kishte ndodhur.

“Pas kthimit në Podgoricë, mblodha të gjithë ekipin e Ministrisë së Drejtësisë dhe thashë të shkojmë në ofensivë, do të marrim një IBAR pozitiv deri në qershor”, tha Milloviq.

Ai ka thënë se qëllimi ka qenë një IBAR pozitiv deri në fund të qershorit dhe ai synim është arritur.

  • 1

    Radio