Aktuale Më shumë

Milloviq: Nuk jam në korrespondencën e Sky, të tjerët të shihen

Prej tvteuta12:34, 6 Qershor 2024

Deputetët filluan diskutimin për ndryshimet në Ligjin për Qendrën për trajnime në gjyqësor dhe në Prokurorinë e Shtetit, ndryshimet në Ligjin për Prokurorinë e Shtetit, për Prokurorinë Speciale të Shtetit dhe për konfiskimin e dobive pasurore të fituara me veprimtari kriminale.

Axhiq tha se ministri po mashtron opinionin dhe se Milloviq nuk mund të jetë pjesë e asnjë grupi të përbashkët me Novoviqin.

“Ju u përpoqët të pushoni edhe bashkëpunëtorin e parë të Novoviqit, por ne ju ekspozuam”, tha Axhiq.

Ai ka përsëritur se ministri po e rrezikon kryeprokurorin special me vendime të reja.

Ministri Milloviq tha se sipas Axhiqit dhe përfaqësuesve të URA-s, Vlladimir Novoviq punon kundër vetes dhe për interesa të strukturave mafioze. Siç thotë ai, nëse Novoviq udhëheq një grup që punon për kthimin e mafies në pozita vendimmarrëse, atëherë “unë jam pjesë e atij grupi”.

“Mezi pres që të vazhdojnë akuzat se Novoviq dhe prokurorët po punojnë për mafian. Mali i Zi e di qartë se kush po bën çfarë,” tha Milloviq.

Ai ka deklaruar se në Libertas po shfaqen korrespondenca të reja të Sky, ku nuk përmendet “vëllai Abaz”, por “kaçurrel”.

“Pse nuk jam në ato korrespondencat e Sky ku përmenden pazaret e drogës dhe duhanit. Pse nuk janë Boris Pejoviq dhe Miodrag Llakoviq. Të tjerët duhen parë. Mashtrimi i publikut është se jam përjashtuar nga seancat e Këshilli Gjyqësor me vendim të Qeverisë, i cili tashmë është rekomandim evropian, në kuadër të marrëdhënieve të dy pushteteve, që ministri të mos jetë në seanca”, tha Milloviq.

Deputeti i URA-s Filip Axhiq tha se partia do të luftojë me të gjitha forcat kundër mafies dhe korrupsionit. Ai theksoi se zgjidhjet e ofruara në projektligj paraqesin një hap serioz prapa. Ai tha se propozuesit po e rrezikojnë punën e kryeprokurorit special Vlladimir Novoviq.

Ministri i Drejtësisë, Andrej Milloviq ka shpjeguar ndryshimet e propozuara në Ligjin për Prokurorinë e Shtetit.

 

Milloviq theksoi se miratimi i kësaj zgjidhjeje ligjore është ndërmarrë me qëllim të forcimit të pavarësisë, përgjegjësisë dhe efikasitetit të Prokurorisë së Shtetit dhe Këshillit Prokurorial.

Ai theksoi se qëllimi i ndryshimeve në këtë rregullore është përmirësimi i dispozitave ligjore që kanë të bëjnë me përzgjedhjen e prokurorëve të shtetit dhe drejtuesve të prokurorive të shtetit, caktimin dhe vendosjen e tyre, vlerësimin dhe përgjegjësinë etike dhe disiplinore, përbërjen dhe punën e prokurorisë. Këshilli, si dhe harmonizimi i këtij ligji me standardet ndërkombëtare dhe rekomandimet e Komisionit të Venecias dhe Komisionit Evropian.

 

  • 1

    Radio