Aktuale Më shumë

Milloviq: Kjo qeveri nuk ka “plan B”

Prej tvteuta14:13, 28 Shkurt 2024

Kjo qeveri nuk ka plan B, por është absolutisht e përqendruar në prioritetin e vetëm, që është përmbushja e të gjitha kushteve dhe përfundimi sa më i suksesshëm i negociatave për anëtarësim në BE, theksoi ministri i Drejtësisë, Andrej Milloviq në takim me Bernard Kenten, drejtor i përgjithshëm për Evropën, Punët e Jashtme, Tregtinë e Jashtme dhe Bashkëpunimin Zhvillimor në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Belgjikës.

Siç theksohet nga Ministria e Drejtësisë, Milloviq ka thënë se mbështetja e Belgjikës për Malin e Zi në rrugën e tij drejt integrimit në Bashkimin Evropian është e padiskutueshme dhe e padyshimtë.

Siç u theksua, vendi ynë ka mbështetjen e fortë të Belgjikës për miratimin e Raportit të Vlerësimit të Përmbushjes së Standardeve të Përkohshme (IBAR) gjatë Presidencës belge të Këshillit të Bashkimit Evropian.

Sipas tyre, gjatë takimit në selinë e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Mbretërisë së Belgjikës, Milloviq e informoi Kenten në detaje për ecurinë dhe rezultatet e punës së Ministrisë së Drejtësisë për çështjet kyçe që lidhen me kapitullin 23, i cili ka të bëjë me gjyqësorin dhe të drejtat themelore.

Ai theksoi se për Malin e Zi mbështetja e Belgjikës është e një rëndësie të paçmueshme në këtë detyrë kyçe dhe historike, që është përfundimi i procesit të integrimit të plotë të Malit të Zi në Bashkimin Evropian.

Drejtori i Përgjithshëm Kenten vlerësoi Milloviq-in dhe shprehu admirimin e tij për arritjet e Ministrisë së Drejtësisë dhe Qeverisë së Malit të Zi në muajt e parë të mandatit të saj, duke theksuar se vendosmëria dhe dëshira e Malit të Zi për të përmbushur të gjitha kushtet e nevojshme për anëtarësim në BE janë shumë të dukshme në institucionet e BE-së dhe në ato belge.

Siç theksohet nga Departamenti i Drejtësisë, Kenten ka thënë se dëshiron ta shohë Malin e Zi anëtar të Bashkimit Evropian sa më shpejt që të jetë e mundur dhe për këtë, thekson ai, do të ofrojë të gjithë mbështetjen e nevojshme për ta arritur këtë.

Takimi ndërmjet Milloviq dhe Kenten ishte një mundësi për të konfirmuar vendosmërinë e vendosur të Belgjikës për të mbështetur Malin e Zi në përpjekjet e tij për t’u bërë pjesë e familjes evropiane, por edhe një mundësi për të forcuar marrëdhëniet dypalëshe midis dy vendeve mike, përfundoi departamenti.

  • 1

    Radio