AKTUELNO Više

MCP pozvala vjernike da ne dolaze na Vaskršnju liturgiju

Prej tvteuta15:03 15 April 2020

Mitropolija crnogorsko primorska pozvala je  sve pravoslavne vjernike da, kao i tokom posta – i na sam dan Vaskrsa ispoštuju preporuke i uputstva medicinske struke.

“Vaskršnje službe, koje će služiti mitropolit crnogorski primorski Amfilohije i sami sveštenici, će se, radi duhovne utjehe i učešća, uživo prenositi putem crkvenih medija (budući da nismo dobili prostor na Javnom servisu, jedine državne televizije u regionu koja neće direktno prenositi vaskršnja bogosluženja), a Svetu tajnu pričešća, hranjenje Hljebom Života, obavićemo, uz Božiju pomoć, po Vaskrsu – čim se za to ukaže prilika”, navode iz MCP.

Iz Mitropolije su pozvali vjernike da „ne daju  povoda da oni koji Crkvi ne žele dobro ostvaruju svoje namjere i  zagorčaju veliki praznik“.

„Jasno je da ćemo nakon ovog poziva na poštovanje propisanih mjera skinuti teško breme onim časnim i čestitim državnim službenicima koji su, zbog kore hljeba i opstanka svoje porodice, nevoljno prinuđeni da izvršavaju naređenja protiv Crkve“, navodi se u saopštenju.

  • 1

    Radio