Ekonomi Më shumë

Mbrojtja e Ullinjve nga mizat

Prej tvteuta12:02, 11 Shtator 2015

Dekani i Univerzitetit të Malit të zi – Fakulteti Bioteknik, dr. Miomir Jovanoviq — Mbrojtja e Ullinjve nga mizat: Kontrolli i fundit të frutave të ullinjve lidhur me praninë e mizave të ullinjve, i cili është bërë më 10 shtator, ka dëshmuar shumëzimin e MC Phail dhe pllakave të verdha, si dhe rritjen e infeksioneve. Në këtë termin u rekomandojmë ullishtarëve stërpikjen e trungjeve të ullirit, Për tretmanin mund të përdorin preparatet mbi bazat deltametrin, përkatësisht Decis 2,5 EC në koncentrimin 0,03 deri në 0,05 %, gjegjësisht 3 deri në 5 ml në 10 litra ujë. Ullishtarët mbrojtjen duhet ta bëjnë menjëherë.

  • 1

    Radio