Aktuale Më shumë

Maroviq: Asnjëherë më shumë obligime të parealizuara në kuadër të Programit të Anëtarësimit në BE

Prej tvteuta15:23, 6 Tetor 2022

Zëvendëskryeministrja Jovana Maroviq tha se numri i përgjithshëm i zotimeve të planifikuara në kuadër të Programit të Anëtarësimit për tre tremujorët e parë ishte 219 dhe se janë realizuar vetëm 62 zotime.

Ajo sqaroi se Ministria e Çështjeve Evropiane ka bërë një pasqyrim të asaj që është bërë në bazë të raportit të sekretarit.

“Që do të thotë se përqindja totale e obligimeve të përmbushura është 20 për qind dhe kemi vetëm tre muaj për obligimet e mbetura. Vërtet nuk më kujtohet një shkallë kaq e ulët e realizimit të obligimeve tona në programin e anëtarësimit”, tha ajo.

Siç tha ajo, procesi i negociatave përfshin fillimisht përmbushjen e disa kritereve, pastaj vullnetin politik, dhe pjesa e tretë është lobimi, që përfshin punën drejt institucioneve të BE-së dhe vendeve anëtare të Unionit.

“Dëshiroj të përgëzoj deputetët tanë dhe të përmend se ata nuk e kanë kryer punën e tyre, kështu që Ministria e Çështjeve Evropiane (PE) ka mbetur të lobojë dhe të përmirësojë situatën në terren”, tha Maroviq.

Abazoviq, duke theksuar se nuk dëshiron të arsyetohet, tha se Ligji për prejardhjen e pronës nuk është miratuar për shkak se Bashkimi Evropian nuk ka dhënë përgjigje për më shumë se gjashtë muaj.

Siç theksoi Abazoviq, ligji për origjinën e pronës është jashtëzakonisht i nevojshëm.

“Sepse nëse ka ish-policë që kanë një milion euro peng për lirinë e djalit të tyre dhe kanë pasur rrogë 800 euro, duhet të funksionojë ligji për origjinën e pasurisë”, tha Abazoviq.

Ai u bëri thirrje deputetëve, pasi zgjedhjet janë afër, të zgjedhin katër nga 19 kandidatët për gjyqtarë të Gjykatës Kushtetuese dhe të zhbllokojnë të paktën një institucion.

  • 1

    Radio