Politikë Më shumë

Markoviq: Fushata e Frontit demokratik primitive

Prej tvteuta19:14, 21 Shtator 2016

Zëvendëskryeministri Dushko Markoviq, ka thënë se në këtë moment janë krijuar kushtet për organizimin e zgjedhjeve të lira parlamentare. Ai beson se fushata në Mal të Zi është primitive. Ai në Orën qytetare, e cila u organizua nga Qendra për Tranzicion Demokratik (CDT), tha se zgjedhjet e planifikuara më 16 tetor janë të rëndësishme për shkak se “Mali i Zi në katër vitet e ardhshme duhet të zgjidh çështje të rëndësishme strategjike.” Markoviq beson se fushata zgjedhore në Mal të Zi është vulgare dhe primitive.

“Ajo që bën FD është primitive, paautorizuar dhe dallohet nga traditat dhe moralin malazeze. Nuk kritikon vetëm politike, por” trazon”të familjeve tona, “tha Markoviq. Ka bërë thirje tek qytetarët që me 16 tetor të dalin në votime “të lirë, personale dhe me besim të qartë politik” dhe të votojnë për opsionin që ata mendojnë se është më i miri. Ai tha se Mali i Zi ka një nga listat më të mira zgjedhore, jo vetëm në rajon, por edhe më gjerë.

Ai beson se nuk është mirë që paratë për financimin e fushatës politike vijnë nga jashtë. Prandaj, thotë ai, që autoritetet të cilët  janë duke ndjekur transparencës dhe burimet e financimit, Agjencia dhe Zyra Speciale e Prokurorisë së Shtetit, duhet të luajë një rol aktiv. Markoviq vlerëson se në zgjedhjet parlamentare të tetorit, pjesëmarrja do të jetë më shumë se 70 për qind.

  • 1

    Radio