Aktuale Më shumë

Mandiq: Rezoluta bashkoi edhe më tej popullin serb

Prej tvteuta13:38, 24 Maj 2024

Kryetari i Parlamentit të Malit të Zi dhe lideri i Demokracisë së Re Serbe (NSD), Andrija Mandiq, ka deklaruar se Mali i Zi duke votuar për Rezolutën për Srebrenicën e poshtëroi veten dhe se ishte e trishtueshme të shihet se si, siç thotë ai, duke marrë pjesë në diskutimin në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së, ajo komprometoi më tej veten.

“Fatkeqësisht, përkundër thirrjeve të shumta drejtuar Qeverisë së Malit të Zi, si nga ne si përfaqësues politikë ashtu edhe nga autoritetet më të larta fetare të Kishës Ortodokse Serbe, ajo mbështeti Rezolutën e Gjermanisë dhe Ruandës për Srebrenicën në OKB, e cila ndau botën, dhe vetëm disa nga 193 shtetet anëtare të OKB-së votuan më shumë se 40% e shteteve”, tha Mandiq në deklaratë.

Ai thotë se “ishte e trishtueshme të shikoje se si Mali i Zi, duke marrë pjesë në diskutimin në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së, komprometoi më tej veten, ndërsa edhe Nikaragua e largët ruante propozuesit e rezolutës”.

“Propozuesve iu dërgua një mesazh i qartë – Ju numëruat votat në sallë, por e kthyet shumicën e njerëzve të botës që i hodhën ato vota kundër jush. Ju thoni se fituat, por u mundët nga shumica dhe paqja – Duke dashur një pjesë të njerëzimit Ju nuk keni numëruar më shumë vota, por ju legjitimuat veten si pakicë”, theksoi Mandiq.

“Dhe ajo që me siguri bëri është se ajo ndau ashpër rajonin dhe i solli marrëdhëniet e Malit të Zi me Serbinë dhe Republikën Srpska, të cilat janë më afër nesh, në nivelin më të ulët të mundshëm,” beson Mandiq.

  • 1

    Radio