Aktuale Më shumë

Mandiq: Kemi arritur dakordim për disa çështje. Koprivica: Takimi ishte konstruktiv

Prej tvteuta18:31, 6 Shtator 2022

Kryetari i Demokracisë së Re Serbe dhe një nga liderët e Frontit Demokratik (DF), Andrija Mandiq, tha se në mbledhjen e sotme të “shumicës së vjetër parlamentare” është rënë dakord që fillimisht të zgjidhet kryetari dhe kryesia e re e Kuvendit  dhe më pas qeveria e re.

“Maxhoranca parlamentare ka pasur një mbledhje shumë të suksesshme më 30 gusht, ka pasur diskutime konstruktive, një pjesë të mirë të kohës i kemi kushtuar programit të qeverisë së ardhshme, veçanërisht sfidave me të cilat do të përballet dhe më kryesoret janë dimri i ashpër. , çështja e furnizimit me energji, pagat në pensione… “Ramë dakord që në pjesën e dytë, lidhur me realizimin e punimeve dhe personat që duhet të mbulojnë funksionet, të zgjedhim më të mirët dhe më të aftët”, tha. Mandiq.

Ai tha se partitë në organet e tyre do ta analizojnë dhe do të propozojnë njerëz, në mënyrë që të arrihet një marrëveshje për përbërjen e qeverisë.

Ndërkohë edhe deputeti i Demokratëve Momo Kporivica, tha se takimi i sotëm në Kuvend u zhvillua në një atmosferë korrekte, u arrit marrëveshje për qasjet metodologjike në proceset e mëtutjeshme. Ai u tha gazetarëve se të gjitha takimet e deritanishme janë afirmim i politikës së demokratëve, që bazohen në mbrojtjen dhe nderimin e vullnetit të popullit të shprehur në zgjedhjet e 2020.. Ai përsëriti se pozicioni i kryetarit të Kuvendit nuk do të vendoset mbi marrëveshjen politike të mazhorancës dhe se demokratët për këtë do të insistojnë.

  • 1

    Radio