Sociale Më shumë

Mali i Zi i gatshëm për vazhdimin e reformave

Prej tvteuta10:20, 26 Mars 2016

Ministri i punëve të jashtme dhe integrimet evropiane Igor Llukshiq i ka dërguar letër sekretarit të përgjihsëm të NATO-s Jens Stolltenberg me të cilën Mali i Zi shprehj gatishmërinë dhe interesin për anëtarësimin në aleancë dhe është i gatshëm të aprovoj të drejtat dhe obligimet që nënkupton vetë anëtarësimi.

Llukshiq ka theksuar se hapi i ardhshëm është hartimi i protokollit për anëtarësim i cili do të punohet dhe distribuohet antarëve të aleancës për ratifikim. Malit të Zi ka treguar gatishmërinë për vazhdimin e reformave në këtë sferë në periudhën që vjen deri në përfundimin e procesit të ratifikimit , por duke hapur rrugë edhe për hapat tjerë në kuptimin që Mali i Zi është shtet i cili në të gjitha fazat do të jetë i gatshëm që të realizojë detyrimet që i nënkupton anëtarësimi, ka theksuar Llukshiq.

  • 1

    Radio