Aktuale Më shumë

Mali I Zi dhe Shqipëria në Ditën Botërore Të Diversitetit Kulturor

Prej tvteuta12:28, 22 Maj 2024

Qeveria e Republikës së Shqipërisë organizoi një aktivitet me rastin e Ditës Botërore të Diversitetit Kulturor.

Me ftesë të kryetares së Komisionit për Pakicat Kombëtare në Qeverinë e Republikës së Shqipërisë, Konstantina Bezijani, në pritjen zyrtare mori pjesë edhe Drejtori i Përgjithshëm i Drejtorisë për Promovimin dhe Mbrojtjen e të Drejtave të Pakicave dhe Komuniteteve të tjera Kombëtare Pakicë Arben Xhureta dhe këshilltar në Drejtorinë për Ndërkulturalizëm Kristjan Dukaj, përballë Ministrisë së të Drejtave të Njeriut dhe Minoriteteve të Malit të Zi.

Xhurreta përshëndeti të pranishmit dhe falënderoi organizatorët për ftesën dhe uroi komunitetin kombëtar malazez në Shqipëri për festën e Pavarësisë së Malit të Zi.Minoritetet janë një urë bashkëpunimi me vendet fqinje dhe një pasuri e vërtetë që duhet të ushqehet dhe zhvillohet – tha Xhureta.

Për të forcuar urat e jetesës dhe bashkëjetesën në vend dhe rajon, dy vjet më parë, Ministria e të Drejtave të Njeriut dhe të Pakicave krijoi një njësi unike institucionale, Drejtorinë për Ndërkulturalizëm, e cila merret me afrimin e kulturave, pasurimin e ndërsjellë, si dhe të ardhmen. zhvillimi i Malit të Zi përmes mbrojtjes së biodiversitetit dhe diversitetit kulturor.Në pritjen në Qeverinë e Shqipërisë morën pjesë ambasadorë të disa shteteve, intelektualë të shquar, figura politike dhe njerëz të sferës së artit dhe kulturës, me të cilët përfaqësuesit tanë shkëmbyen ide për mbështetjen e ndërsjellë për zhvillimin e rajonit dhe ftuan fqinjët të vizitojnë Mali i Zi.Në vitin 2001, Asambleja e Përgjithshme e UNESCO-s miratoi Deklaratën Universale për Diversitetin Kulturor dhe shpalli 21 majin si “Ditën Botërore të Diversitetit Kulturor për Dialog dhe Zhvillim”.

  • 1

    Radio