Aktuale Më shumë

Mali i Zi dëshiron të hyjë sa më shpejt në BE, kjo gjeneratë politikanësh mund ta bëjë këtë

Prej tvteuta10:28, 13 Shkurt 2024

Kryetari i Kuvendit Andrija Mandiq në një prononcim për TVMZ tha se në Bruksel ka pasur takime shumë të rëndësishme dhe se partnerëve evropianë i ka prezantuar sukseset e arritura me këtë mbledhje të Kuvendit në një periudhë shumë të shkurtër kohore. Ai thotë se në Kuvend duhet të formohen komisione hetimore, të cilat do të merren me rastet e vrasjes së Dushko Jovanoviqit, ministrit Pavle Bullatoviq, Milionit të Parë…

“Kam folur edhe me presidentin e Këshillit Evropian dhe kam arritur t’u përcjell mesazhet që u përcjellin të gjithë politikanët që vijnë nga Mali i Zi, përkatësisht se Mali i Zi dëshiron të anëtarësohet sa më shpejt në Bashkimin Evropian, se kemi arritur rezultate dhe u dha rezultate së pari qytetarëve të Malit të Zi, mendoj se ata e kuptuan shumë mirë këtë,” tha Mandiq.

Siç thotë ai, janë njoftuar se kjo mbledhje e kuvendit ka arritur të bëjë atë që nuk e kanë bërë thirrjet e mëparshme.

E gjithë kjo tregon vetëm se një gjeneratë e politikanëve që tani janë në Parlament dhe në Qeveri është e gatshme të punojë për futjen e Malit të Zi në BE”, tha Mandiq.

Ai thotë se është e nevojshme të bëhen reforma dhe të miratohen një sërë ligjesh të ndryshme që janë të nevojshme për anëtarësimin e Malit të Zi në BE.

“Unë mendoj se me çdo ligj të miratuar, ne do të jemi më afër BE-së me të paktën gjysmë hapi,” tha Mandiq.

Duke folur për punën e Kuvendit, ai tha se pret që së shpejti të formohen komisione hetimore “që do të merren me temat e vrasjes së Dushko Jovanoviqit, Pavel Bullatoviqit, “milionit të parë…”.

  • 1

    Radio