Aktuale Më shumë

Llakoviq dhe Stjepoviq në seancën e asamblesë së NATO-s

Prej tvteuta13:11, 28 Maj 2024

Shefi i Delegacionit të Përhershëm Dushko Stjepoviq dhe anëtari Miodrag Llakoviq morën pjesë në punimet e Sesionit Pranveror të Asamblesë Parlamentare të NATO-s 2024.

Siç njoftoi Parlamenti i Malit të Zi, sesioni pranveror mblodhi 281 deputetë nga 32 vende anëtare të NATO-s, nga Amerika e Veriut dhe Evropa, si dhe delegatë nga vendet partnere dhe vendet vëzhguese.

Gjatë seancës janë mbajtur mbledhjet e pesë komisioneve: Komisioni Politik, Komisioni për Mbrojtje dhe Siguri, Komisioni për Shkencë dhe Teknologji, Komisioni për Demokraci dhe Siguri dhe Komisioni për Ekonomi dhe Siguri.

Gjatë takimeve të sipërpërmendura delegatëve iu drejtuan përfaqësues të qeverive, komunitetit akademik, NATO-s dhe sektorit të OJQ-ve.

Gjatë seancës plenare të pranishmëve iu drejtuan: Mihal Sherba, kryetar i Asamblesë Parlamentare të NATO-s, Dimitar Glavçev, Kryeministër, Rosica Kirova, Nënkryetar i Asamblesë Kombëtare të Bullgarisë dhe Jens Stoltenberg, Sekretar i Përgjithshëm i NATO-s dhe dhe kryetar i Këshillit të Atlantikut të Veriut.

Në vazhdim të fjalimit para delegatëve të Asamblesë Parlamentare të NATO-s, ata patën Kerstin Lundgren, nënkryetaren e tretë të Parlamentit suedez, dhe më pas, përmes videokonferencës, presidentin Volodymyr Zelensky dhe ministrin e Mbrojtjes Rustem Umerov të Ukrainës.

“Me këtë rast, pjesëmarrësit e seancës plenare të sesionit pranveror të AP të NATO-s në vitin 2024 miratuan deklaratat: “Formimi i NATO-s për gjeneratat e ardhshme në Samitin në Uashington” dhe “Me Ukrainën deri në Fitore”, dhe çështje të tjera ishin diskutuar në përputhje me rendin e ditës të seancës”, thuhet në njoftimin e Kuvendit.

  • 1

    Radio