Aktuale Më shumë

Ligji i propozuar për sigurinë e informacionit

Prej tvteuta13:20, 10 Maj 2024

Qeveria e Malit të Zi në seancën e sotme miratoi Projektligjin për sigurinë e informacionit.

Siç njoftoi ministri i Administratës Publike Marash Dukaj, Mali i Zi është vendi i parë në rajon që propozon një akt të tillë, duke e harmonizuar atë me direktivat e BE-së dhe i referohet kapitullit 10.

“Në rastin konkret kemi pasur bashkëpunim të shkëlqyer me partnerët e BE-së dhe NATO-s, ky ligj është shumë i rëndësishëm në fushën e mbrojtjes kibernetike dhe sigurisë”, tha Dukaj.

Ai ligj, siç ka bërë të ditur ai, parasheh formimin e një agjencie të sigurisë kibernetike, e cila kryesisht do të jetë e ngarkuar me mbrojtjen nga luftërat kibernetike.

“Në vitin 2022 nuk kemi pasur mbrojtje 24/7 si sot”, tha Dukaj dhe shtoi se luftërat kibernetike janë luftërat më të rrezikshme sot në botë.

  • 1

    Radio