Sociale Më shumë

Kuvendi miraton lejet për hulumtimin e naftës në bregdet

Prej tvteuta10:15, 29 Qershor 2016

Kuvendi i Malit të Zi ka miratuar dje propozimet  për hulumtimin e naftës dhe gazit në nëndetin e Malit të Zi, ndër to edhe Ulqinit, për  konzorciumet i kompanisë italiane Eni dhe asaj ruse Novatek.

Në Komunën e Ulqinit parashikohen 4 blloqe të kërkimi të naftës dhe gazit, për të cilët ekologët kanë paralajmëruar se mund të shkatërrojnë ofertën tursitike të vendit, pa pasur një garanci për përfitim të vazhdueshëm ekonomik, sisomos për banorët e qytetaeve bregdetare që janë të varur nga turizmi.

  • 1

    Radio