Aktuale Më shumë

Kuvendi i Malit të Zi: Sot rebalanci i buxhetit

Prej tvteuta09:35, 25 Nëntor 2016

Deputetët e Kuvendit të Malit të Zi në seancën e sotme do të diskutojnë për rebalancin e buxhetit për vitin aktual, i cili do të jetë për 100 mlionë më i vogël se plani.

Pikat kryesore të rebalancit do të jenë 219 milionë eurot shtesë nga investimet kapitale të cilat nuk janë tërhequr , kompensimet për nënat me tre ose më shumë fëmijë dhe borxhi i Fondit të shëndetësisë. Për shkak të pamunëdsisë që rebalanci të kryhet më herët, qeveria u detyrua që nëpërmes berzës të marrë hua 80 milionë euro, me qëllim të pagesës së ndihmës sociale dhe kompensimet e nënave.

  • 1

    Radio