Rajoni/Bota Më shumë

Kurti: Kosova Është Një Republikë E Vërtetë Parlamentare

Prej tvteuta11:21, 17 Shkurt 2024

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti tha sot në Prishtinë se Kosova përfaqëson një “republikë të vërtetë parlamentare” dhe se ajo mbështetet në parimet demokratike.
“Bazuar në vullnetin politik të popullit të saj, Kosova është shtet i pavarur dhe sovran, demokratik dhe i pandashëm, si në ditën e shpalljes, gjashtëmbëdhjetë vjet më parë, edhe sot dhe çdo ditë më pas Republika e Kosovës është, është dhe do të jetë shtëpia e të gjithë qytetarëve të saj pa dallim”, tha Kurti në seancën ceremoniale të Qeverisë së Kosovës me rastin e 16 vjetorit të shpalljes së pavarësisë.
Ai tha se Kosova “i mbijetoi gjenocidit” në fund të shekullit të 20-të dhe i rindërtoi shtëpitë e saj pas luftës me mbështetjen e partnerëve dhe aleatëve ndërkombëtarë.
Sipas tij, Kosova është një vend që ruan vlerat demokratike, respekton të drejtat e njeriut të të gjitha pakicave dhe drejtësia dhe solidariteti social janë në themel të çdo kursi politik dhe shoqëror.
Ai vlerësoi se për 16 vjet janë arritur rezultate pozitive sa i përket reformave të brendshme, në fushën e sundimit të ligjit dhe në planin ekonomik dhe social, dhe se liberalizimi i vizave gjithashtu ka qenë i suksesshëm.

“Kjo konfirmon se Kosova është duke hedhur hapat e duhur në rrugën e duhur drejt së ardhmes së saj evropiane. Ne u jemi mirënjohës të gjithëve që kontribuan në luftën tonë çlirimtare dhe në procesin e pavarësisë. Falënderime të veçanta për partnerët tanë ndërkombëtarë dhe aleatët në rrugën tonë të përbashkët të shtetit konsolidimi dhe subjektiviteti ndërkombëtar”, tha Kurti.

  • 1

    Radio