Politikë Më shumë

Kryetari i Parlamentit Andrija Mandiq nesër do të marrë pjesë në Javën Parlamentare Evropiane.

Prej tvteuta12:53, 11 Shkurt 2024

Kryetari i Kuvendit do të marrë pjesë në Javën Parlamentare Evropiane, ku do të marrë pjesë në Konferencën Ndërparlamentare për Stabilitetin, Koordinimin Ekonomik dhe Qeverisjen në BE dhe Konferencën e Semestrit Evropian.

Kryetari i Parlamentit të Malit të Zi Andrija Mandiq do ta përfaqësojë Malin e Zi në Javën e Parlamentit Evropian.
Ai do të marrë pjesë në Konferencën Ndërparlamentare për Stabilitet, Koordinim Ekonomik dhe Qeverisje në Bashkimin Evropian dhe Konferencën e Semestrit Evropian, të cilat po mbahen në Parlamentin Evropian, në Bruksel, më 12 dhe 13 shkurt.

Në margjinat e Konferencës, Kryetari i Kuvendit do të ketë një sërë takimesh dypalëshe me zyrtarë të lartë të Parlamentit Evropian dhe Parlamentit të Mbretërisë së Belgjikës, thuhet në njoftim.
Java e Parlamentit Evropian 2024 organizohet nga Parlamenti Evropian dhe Senati i Dhomës së Përfaqësuesve të Belgjikës.
Kjo ngjarje e nivelit të lartë do të mbledhë së bashku parlamentarë nga parlamentet kombëtare të vendeve anëtare të BE-së, vende me status kandidat ose vëzhgues, si dhe deputetë të PE-së, për të diskutuar çështjet ekonomike, buxhetore dhe sociale.

  • 1

    Radio