POLITIKA Više

Krivokapić:“Krizu izazvali politički lideri, 2025. postajemo članica EU“

Prej tvteuta16:02 11 Novembar 2021

Vlada Crne Gore dobila je bezrezervnu podršku za nastavak svog puta, poručio je premijer Zdravko Krivokapić na konferenciji za medije u Vili Gorica, nakon što se danas sastao sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Gabrijelom Eskobarom. On je kazao da tri ministra zaslužuju da budu zamijenjeni, ali da ne želi da govori o imenima.

Kako je istakao, građani su 30. avgusta kazali šta žele i šta ne žele.

„Ne postoje građani koji neće glasati za projekte koje mi planiramo i koji će poboljšati status mnogih“ dodao je.

Krivokapić je istakao, da je „naša jedina nada zajedniško djelovanje“.

„Eskobar je iskazao stav da je ova vlada isporučila vidljive rezultate. Mi smo se svakim mogućim problemom bavili i tražili rješenje i gledali kako bi Crna Gora krenula ka boljem životu, zdravstvu i infrastrukturi. To ako ostvarimo, onda niko ne može da govori o lošim rezultatima vlade“, dodao je premijer.

Upitan da li će da podnese ostavku, kazao je da neće, jer “ Vlada ima rezultate“.

Na pitanje da li neko zaslužuje da bude smijenjen od ministara, Krivokapić je kazao da „sigurno da zaslužuje“ i da su tu tri ministra ali da ne bi govorio o imenima.

Autoput će, kako dodaje, u dogovoru sa Srbijom,  biti završen do 2027. godine.

„Sva poglavlja će biti zatvorena do decembra 2024., 2025. godina će biti ona u kojoj ćemo postati članovi EU. Političku krizu nismo izazvali mi, nego politički lideri“, naglasio je Krivokapić.

  • 1

    Radio