SliderMN Više

Krivokapić neće u pokret sa Spajićem i Milatovićem?

Prej tvteuta08:59 11 Februar 2022

Odlazeći premijer Zdravko Krivokapić, kako sada stvari stoje, najvjerovatnije neće biti dio političke organizacije čije su osnivanje najavili ministri socijalnog staranja i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović. Predviđeno je da pruži samo posrednu podršku formiranju političkog pokreta svojih ministara, ali ne i da bude na čelu stranke u osnivanju – saznaje Pobjeda.

Više izvora Pobjede saopštilo je da je razlog ideološke prirode jer Spajić i Milatović insistiraju na pokretu koji će se baviti ekonomskim problemima građana, imajući u vidu početak realizacije programa ,,Evropa sad“, dok Krivokapić insistira na procrkvenoj stranci.

“Stranka će se najvjerovatnije zvati Evropski pokret, dok Krivokapić insistira na demohrišćanskoj stranci, koja bi trebalo da se formira na osnovama nevladine organizacije “Ne damo svetinje“”, rekao je izvor Pobjede.

Milatović i Spajić su formiranje svoje stranke najavili u danu kada je izglasano nepovjerenje Vladi i tom prilikom nijesu pomenuli Krivokapića kao dio svog budućeg političkog pokreta.

Milatović je u nedjelju u Dubaiju dao objašnjenje da će Krivokapić odlučiti da li će biti dio pokreta čije osnivanje je najavljeno.

“Hoće li profesor Krivokapić i kako će nastaviti svoj politički život, to će on sam odlučiti. U svakom slučaju, treba uvijek reći da je on pokretač, ostavimo profesoru da odluči “, naveo je Milatović.

Spajić je kazao da za sada nemaju nove informacije i da nijesu radili na detaljima o osnivanju pokreta. Sve će, kako je naveo, objasniti narednih dana.

  • 1

    Radio