Aktuale Më shumë

Komuna e Ulqinit dërgon vërejetje për katalogun e objektëve në Bunë

Prej tvteuta09:44, 24 Shtator 2016

Kryetari i komunës së Ulqinit Nazif Cungu, me datën 15.shtator.2016. ka dërguar vërejtjet e Komunës së Ulqinit Ministrisë së zhvillimit të qëndrueshëm, në lidhje me propozimin e katalogut të objekteve të përkohshme  në brigjet e Lumit Buna.

Qëndrimi i Komunës së Ulqinit, është që ky katalog është  i paqëndrueshëm dhe se ai duhet  ndryshuar. Katalogu si i tillë  është në kundërshtim me  dokumentet  strategjike  të vendit siç janë Strategjia  e  zhvillimit të  turizmit  në Mal të Zi  deri në vitin 2020, Master Plani i  inovuar  i zhvillimit të  turzmit  në Mal të Zi  nga viti 2008 dhe Plani  strategjik  zhvillimor i Komunës së Ulqinit i miratuar në Kuvendin lokal. Këto dokumente nuk janë marrë në konsideratë, dhe posaçarisht  habit  fakti  që katalogu  është  në kundërshtim dhe me  pejsazhin natyrorë  të Lumit Buna dhe Ujdhesës Ada .

Koncepti i katalogut ndryshon  vlerat  e Bunës, zvogëlon  pejsazhin potencial  dhe  hapsirën  autentike. Për këtë arësye me katalog  nuk duhet paraparë  objekte të tjerë të  përkoheshëm dhe Ministria e turizmit dhe NP,,Te mirat detare,,  nuk duhet të vazhdojë me  dhënijen e lejeve të reja  për vendosjen e tyre.

  • 1

    Radio